Nagovor

 Igor Stropnik

Župan občine Kungota

Janez Stajnko

predsednik BK Kungota

Spoštovani tekmovalci in obiskovalci!

Spoštovani udeleženci in obiskovalci!
Vesel sem, da lahko v Kungoti, letos že tretjič zapored, pozdravim športnike, badmintoniste iz vse Slovenije, ki se bodo potegovali za najvišje naslove v državi v članski konkurenci. Vesel sem bil odločitve Badminton kluba Kungota, da ob pomoči občine in OŠ Kungota, ponovno sprejema izziv organizacije tega tekmovanja.
Športne dejavnosti so velikega pomena za vse krajane, še posebno za mladino, saj raziskave kažejo, da se zaradi sodobnega tempa in načina življenja ter dela, vse manj gibamo in vse manj družimo. Šport omogoča prav to, kar nam vedno bolj manjka - zdravo gibanje in druženje.

Organizacija obeh dosedanjih članskegih državnih prvenstev v našem kraju je dokazala, da so člani kluba z zavzetim pristopom sposobni pripraviti uspešne in pomembne prireditve, ki so lahko zgled, za kar jim ponovno izrekam pohvalo.
Ne dvomim, da bo letos drugače.

Vsem tekmovalcem seveda želim uspešno igro in čim boljše dosežke. Krajane vabim, da pridejo v športno dvorano OŠ Kungota, ob tem pa vsem želim obilo športnih užitkov pri ogledu tekmovanja ter športno navijanje za vse udeležence!

Spoštovani!

Lani februarja sta naš kraj in Badminton klub Kungota drugič gostila člansko državno prvenstvo v badmintonu. Člani kluba, simpatizerji, občina ter ne navsezadnje številni obiskovalci, smo se tudi v drugo potrudili, da je tekmovanje ostalo v lepem spominu vsem udeležencem, organizatorjem, pa tudi obiskovalcem. Še večji odziv gledalcev ter vseh ostalih, kot na prvem prvenstvu pred dvema letoma, je za nas pomenil nov izziv. Sprejeli smo ga in tako 56. člansko DP ponovno poteka v našem kraju. Potrudili se bomo, da vam bo tako, kot obe pretekli tekmovanji najvišjega ranga v Sloveniji, izvedeni v Kungoti, tudi tokrat tekmovanje ostalo v najlepšem spominu.

Vsem udeležencem DP želim napete športne igre, nobene poškodbe in čim več zmag.

Vsem, ki boste osvojili najvišje naslove, že vnaprej čestitam!