Igor Stropnik

Župan občine Kungota

 

Janez Stajnko

predsednik BK Kungota

 

Spoštovani tekmovalci in obiskovalci!

Vesel sem, da lahko v Kungoti, letos že čettič, pozdravim športnike, športnioce, badmintonistke in badmintoniste iz vse Slovenije, ki se bodo potegovali za najvišje naslove v državi v članski konkurenci. Vesel sem bil odločitve Badminton kluba Kungota, da ob pomoči občine in OŠ Kungota, ponovno sprejema izziv organizacije tega tekmovanja.
Športne dejavnosti so velikega pomena za vse krajane, še posebno za mladino, saj raziskave kažejo, da se zaradi sodobnega tempa in načina življenja ter dela, vse manj gibamo in vse manj družimo. Šport omogoča prav to, kar nam vedno bolj manjka - zdravo gibanje in druženje.

Organizacija vseh treh dosedanjih članskih državnih prvenstev v našem kraju je dokazala, da so člani kluba z zavzetim pristopom sposobni pripraviti uspešne in pomembne prireditve, ki so lahko zgled, za kar jim ponovno izrekam pohvalo.
Ne dvomim, da bo tudi letos drugače.

Vsem tekmovalcem seveda želim uspešno igro in čim boljše dosežke. Krajane vabim, da pridejo v športno dvorano OŠ Kungota, ob tem pa vsem želim obilo športnih užitkov pri ogledu tekmovanja ter športno navijanje za vse udeležence!

Spoštovani!

Naš kraj in Badminton klub Kungota sta doslej trikrat gostila člansko državno prvenstvo v badmintonu. Člani kluba, simpatizerji, občina ter ne navsezadnje številni obiskovalci, smo se trikrat zapored potrudili, da so tekmovanja ostala v lepem spominu vsem udeležencem, organizatorjem, pa tudi obiskovalcem. Velik odziv gledalcev ter vseh ostalih, na vseh treh tekmovanjih, je za nas pomenil nov izziv. Letos smo ga po spletu okoliščin sprejeli ponovno in tako 58. člansko DP ponovno poteka v našem kraju. Potrudili se bomo, da vam bo tako, kot dosedanja tekmovanja najvišjega ranga v Sloveniji, izvedena v Kungoti, tudi tokrat  58. člansko DP ostalo v najlepšem spominu.

Vsem udeležencem 58. DP želim napete športne igre, nobene poškodbe in čim več zmag.

Vsem, ki boste osvojili najvišje naslove, že vnaprej čestitam!