Aktualno dogajanje v klubu

BADMINTON KLUB KUNGOTA 

je bil ustanovljen leta 1998 in je popolnoma neprofitna organizacija, katere glavni in edini namen je omogočanje športnega udejstvovanja otrok, mladine in odraslih. Deluje na prostovoljni in prostovoljski osnovi, v kar je vključeno tako združevanje, opravljanje aktivnosti in dejavnosti v klubu ter uporaba kapacitet, ki jih člani kluba koristijo za svoje priprave.  

Pridružite se nam in nadaljujte uspešno športno pot badmintonistov iz Kungote!

BADMINTON KLUB KUNGOTA 

je bil ustanovljen leta 1998 in je popolnoma neprofitna organizacija, katere glavni in edini namen je omogočanje športnega udejstvovanja otrok, mladine in odraslih. Deluje na prostovoljni in prostovoljski osnovi, v kar je vključeno tako združevanje, opravljanje aktivnosti in dejavnosti v klubu ter uporaba kapacitet, ki jih člani kluba koristijo za svoje priprave. Financira se z donacijami ter dotacijami oziroma sredstvi iz razpisov Ministrstva za šport, z zbranim denarjem pa članom omogoča izvajanje športnih in družabnih aktivnosti (priprave na tekmovanja, tekmovalna srečanja z drugimi klubi ali medsebojna tekmovanja v klubu), izključno v neprofitni obliki

DOSEŽKI:

Klub se ponaša z množico osvojenih naslovov državnih prvakov in prvakinj v različnih mladinskih kategorijah. To je bila t.i. 'zlata generacija', ki so jo med drugimi v vseh mladinskih kategorijah zastopali Alen Roj, ki je ob kopici naslovov državnih prvakov uspešno nastopal v Evropi in tudi dosegal uspehe v svetovnem badmintonu. Ob njem so blesteli Tina Kodrič, Tina ter Nejc Juršič, Urška ter Mateja Polc, Špela ter Aljaž Roškar, Aljoša Beber, Denis Člekovič, Nika Stajnko in še mnogo drugih. 

Naša članica Tina Kodrič je postala najmlajša članska državna prvakinja Slovenije, saj je naslov osvojila že pri osemnajstih letih. Tina ter Alen sta večkratna športnika občine Kungota, klub pa je ta naslov osvojil več let zapored.

 

Naše poslanstvo:

 

  • otrokom s področja občine Kungota in širše regije želimo omogočiti športno preživljanje prostega časa,
  • vzpodbujati želimo družinsko igranje badmintona ter tako ustvariti čimbolj množično vsegeneracijsko skupino z badmintonom povezanih ljudi,
  • našim članom želimo s strokovnim delom omogočiti doseganje vrhunskih tekmovalnih rezultatov,
  • povečati želimo prepoznavnost badmintona v našem širšem okolju.

 

Kako se nam lahko pridružite?

 

Vsi otroci ter mladostniki, ki jih zanima badminton in bi se kot začetniki želeli preizkusiti in se naučiti igrati badminton, se nam lahko trenutno pridružijo ob ponedeljkih, sredah ter petkih med 17. in 18.30 uro v Športni hali GOKOP Hlade (za Petrolovo črpalko v Zgornji Kungoti).

Organizamo tud krožke na OŠ v Spodnji Kungoti (vsak torek med 15:30 in 16:15) in v OŠ Zgornja Kungota (vsako sredo med 15.15 in 16.00). 

Kontaktni podarki: Marko Herman (+386 41 361 245), Vesna Brlič (+386 41 540 052) ali Aljoša Beber (+386 31 838 964). 

 

Starejši rekreativni igralci badmintona imamo svoje igralne termine ob torkih in četrtkih med 20. in 22. uro. Tudi mi vabimo vse odrasle zainteresirane igralce z več ali manj izkušnjami ter znanjem, da se nam v zapisanih terminih pridružite v Športni dvorani GOPKOP Hlade.

Kontakt (vodja rekreacije): Zmago Lozar (+386 70 851 988)

 

Aktualno športno dogajanje in dosežki

 

Naš mladi član Mark Koroša je aktualni državni prvak Republike Slovenije v kategoriji do 15 let. Letos je dosegel tretje mesto na turnirju za evropsko lestvico do 17 let v Zagrebu. Zmagal je na mednarodnem turnirju TEM v kategoriji do 15 let. 

Mlada članica Vesna Halič je na zadnjem državnem prvenstvu Republike Slovenije v badmintonu v kategoriji do 13 let dosegla bron posamezno  ter v mešanih parih in srebro v igri dvojic, kjer je v kategorijo do 15. let nastopila s klubsko sotekmovalko Majo Koman.

Maj Koman je zmagala na mednarodnem turnirju Srebrna žogica v igri dvojic v kategoriji do 15 let.

Maja Koman in Mark Koroša sta tudi člana kadetske reprezentance Republike Slovenije.

 

Pridružite se nam in nadaljujte uspešno športno pot badmintonistov iz Kungote!